חומרים משמרים עם תוספת סידן במוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/11/2006 | 16:36 | מאת: קטי

אני מתלבטת בין שני מוצרי חלב של 2 חברות ענק שונות, האחד - כולו מחומרים טבעיים עם 100 מ"ג סידן. השני - עם כמה מייצבים (חומרים משמרים) ו200 מ"ג סידן. מה יותר גרוע? מה עדיף? פחות סידן אבל טבעי או פי שניים סידן אבל עם חומרים מייצבים? פניתי לחברה שמייצרת עם חומרים טבעיים והם כתבו לי שאם מחדירים כ"כ הרבה סידן לקוטג' ולגבינה, זה מסוכן. האם מסוכן לאכול מוצר חלב עם חומרים משמרים אך המון סידן? לא בריא לצרוך מוצר של 250 מ"ג עם 200 מ"ג סידן? עדיף 100?

24/11/2006 | 17:58 | מאת: טובה בר-שאן

קטי שלום אין ספק שעדיף לאכל גבינה טבעית עם פחות סידן וללא חומרים משמרים שלחלק מהם השפעות רעות ותופעות לוואי קשות בגוף. את הסידן את מקבלת לא רק מגבינות אלא ממאכלים נוספים כמו ירקות , שקדים, שומשום, פירות יבשים וכו' וכו' לכן אין לך מה לדאוג. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2006 | 21:56 | מאת: אלי

ג.נ. האם באפשרותך להמליץ לי כיצד אוכל לקבל את מלוא מנת הסידן הנדרשת, במונחים של כמויות של כל אחד מהמוצרים שציינת, וזאת על בסיס דברייך לפיהם עדיף גבינה טבעית שבה מעט סידן לעומת גבינה אחרת עם הרבה סידן. תודה, אלי

מנהל פורום תזונה טבעית