חיטה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

31/10/2006 | 00:09 | מאת: קובי

שלום! קראתי את השאלה של אלינור לגבי חיטה. גם אני מעונין בזה, אין באפשרותי יכולת לגדל אם החיטה בבית וגם לא לנסוע לדוכן בשביל זה ערכתי חיפוש בפורום הזה ומצאתי את זה: נכתב ע"י נינה אולנר נבטי חיטה אכן עשירים מאד בויטמינים ומינרלים רבים. יחד עם זאת הם מתקלקלים במהירות מאחר והם עשירים בשומן בלתי רווי. יש חנויות טבע שמחזיקות במקררים שלהן גם נבטי חיטה טריים, שהם למעשה גרגרי חיטה אורגנית שהונבטו. את יכולה בקלות רבה להנביט גרגרי חיטה (רק האורגנית תנבוט) בבית. מרטיבים אותם כמה פעמים ביום, משאירים אותם לחים (לא שוחים במים), ומחכים. כאשר מבצבץ זנבנב קטן לבן, הם מוכנים לאכילה, ואפשר לאכול אותם גם ללא בישול כלל. הם די טעימים. השאלה שלי: האם גרגרי חיטה אורגנית שהונבטו הם תחליף למיץ עשב חיטה? האם יש לם אותם ערכים תזונתים והשפעה כמו מיץ עשב חיטה? אם כן, איך בדיוק מנביטים אותם? נינה פשוט מסבירה את זה באופן כללי אודה לכם מאוד אם תוכלו לפרט איך מתבצע תהליך הנבטה של גרגרי חיטה וכמה ימים זה דורש או לחלופין אם יש אתר כלשהו שמסביר את זה מקווה שלא שאלה גדולה ומסובכת מדי תודה מראש!

31/10/2006 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, גרגרי חיטה מונבטים אינם תחליף למיץ עשב חיטה מכיון שאין בהם כלורופיל בכמות שיש בעשב. בנבטים יש יותר חלבון ועמילן. אני לא ממליץ לך להתעסק עם ההנבטה ואין לי אפשרות להסביר במסגרת הפורום מעבר למה שקראת בכתבה. אתה יכול למצוא הסברים מפורטים באינטרנט או בספרים בנושא בריאות טבעית כמו: "התחדשות" מאת דר' פנינה בר סלע "הנס הירוק" מאת אבי יעקובוביץ "תזונת האדם ובריאותו" מאת יצחק בן אורי. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית