ירידת ערך תזונתי בירקות מבושלים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
היי, מכיוון שאינני חובב ירקות. אך אני מודע לחשיבות שלהם כמקור לויטמינים וסיבים תזותיים התחלתי לאכול אותם בצורתם המבושלת - במרק. א. הייתי מעוניין לדעת האם ערכם התזונתי יורד באופן משמעותי מבחינת סיבים וויטמינים בצורה זו, ב. כמו כן האם זה נכון שהרבה מהויטמינים נשארים במים של המרק.
תומר שלום אכן אתה צודק חלק מהוויטמינים המסיסים במים נהרס וחלק עובר למי המרק. לכן לפעמים עדיף לאדות את הירקות זמן קצר מאוד בסלסלת אידוי וכך איבוד הויטמינים נמוך יותר . או להקפיץ את הירקות מס' מועט של דקות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן