שאלה לטובה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

29/10/2006 | 14:36 | מאת: דן

שלום שעועית אזוקי (חום) מונבטת אחרי 3ימים אפשר לאכול ללא בישול? או זו קיטניה כמו חומוס גם מונבטת שצריך לבשל? ארטישוק ירושלמי אפשר חי או דורש בישול כמו ת"א ? שאכלתי אותו חי האף נעשה אדום וחם .קורה לי לעיתים רחוקות אחרי אוכל .???? מה זה אומר שהאף מאדים ? אחרי אוכל? לפני שנים לאחרי צום של יום וחצי זוכר שהאף האדים מיד מיד משלושה ביסים מגזר חי? גם שמלא ועוד בכ"ז אוכל טיפה האף מאדים .בעקר אחרי מאכלים חמים ולכן נמנע לאכול חם .

29/10/2006 | 20:46 | מאת: טובה בר-שאן

דן שלום שעועית אזוקי זו קטניה שצריך לבשלה גם לאחר הנבטה המשך 3 ימים. (יש לציין שבקטניות כמו בשעועית קיימים חומרים הנקראים מעכבי טריפסין אשר מעכבים פעילות אנזימתית במע' העיכול. בישול של השועית מנטרל חומרים אילו. גם את הארטישוק הירושלמי עדיף לאכל מבושל. דן לגבי תופעה בה האף נעשה אדום וחם לאחר האוכל. האם שמת לב מתי תופעה זו קורת ? האם היא קורת לאחר אכילה של מאכלים מסויימים? יכול להיות שאתה אלרגי לחומרי מזון אילה . אכן כדאי שתבדוק? בברכה ובהצלחה טובה בר -שאן

מנהל פורום תזונה טבעית