חי או?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום שעועית אזוקי (חום) מונבטת אחרי 3ימים אפשר לאכול ללא בישול? או זו קיטניה כמו חומוס גם מונבטת שצריך לבשל? ארטישוק ירושלמי אפשר חי או דורש בישול כמו ת"א ? שאכלתי אותו חי האף נעשה אדום וחם .קורה לי לעיתים רחוקות אחרי אוכל .???? מה זה אומר שהאף מאדים ? אחרי אוכל? לפני שנים לאחרי צום של יום וחצי זוכר שהאף האדים מיד משלושה ביסים מגזר חי?
דן שלום, כל קטניה מלבד עדשים כדאי לבשל או לחלוט, במיוחד אם זה הונבט 3 ימי - עלולים להיות שם פטריות וחיידקים. ארטישוק ירושלמי מבשלים או מאדים כמו תפוח אדמה. לגבי האדמומיות באף אין לי מושג. אולי מדובר בתגובה אלרגית ואולי טובה יודעת מה הסיבה בהצלחה צביקה.