בין יוגורט ולבנה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/10/2006 | 13:07 | מאת: רוית

אנסה לנסח באופן ברור יותר את שאלתי : אני מכינה בבית לבנה LABANE ע"י השריית יוגורט בתוך חיתול למשך מספר ימים, ללא כל תוספות. בסוף התהליך מתקבלים הגבינה שנשארת בתוך החיתול והנוזלים שנשארים בכלי. שאלתי היא מהו הערך התזונתי של אותם נוזלים שנשארים בתום תהליך המיצוי. תודה, רוית.

לקריאה נוספת והעמקה
21/10/2006 | 06:32 | מאת: טובה בר-שאן

רווית שלום למים הנשארים לאחר הכנת הגבינה קוראים מי גבינה . מי הגבינה מכילים: 1. כמות קטנה של חלבונים (אלבומינים 0.6-0.7% בחלב בקר) כמו לקטוגלובולין שחשיבותו רבה . 2. כמעט את כל הסוכר של החלב לקטוז. 3. את רב ויטמינים שבחלב מקב' B במיוחד ריבופלאבין וA . ממי הגבינה בגלל החשיבות של מרכיביה מכינים היום תוספי מזון כמו אבקת מי גבינה לספורטאים את ערכם התזונתי את יכולה לראות בספר של יעקב אילני ערכם התזונתי של המזונות בברכה טובה בר שאן

מנהל פורום תזונה טבעית