קטניות ודגנים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום! רציתי לדעת כמה זמן בדיוק מומלץ להשרות קטניות ודגנים הבאים לפני בישול? לכול אחד יש דעות שונות, לכן אני רוצה דעה של מומחה בעינין דגנים: 1 אורז מלא 2 כוסמת 3 דוחן 4 קינאוה 5 קוואקר קטניות: 1 עדשים אדומים, ירוקים 2 אפונה 3 חומוס 4 פול 5 סויה 6 שעוית על העדשים ואפונה קראתי באיזהשהו אתר שאין צורך להשרות בכלל האם זה נכון? האם יש אתר מסויים שמסביר באופן מפורט פחות או יותר את הדבים כגון: השרייה, הנבטה, מתכונים וכאלה תודה מראש וחג שמח
דוד שלום, דגנים מלאים לא חייבים להשרות, אבל אפשר להשרות משעה עד 4 שעות קיטניות משרים 8 שעות עד 24 שעות בהתאם לגודל. (עדשים מספיק 8 שעות). את אלה שמשרים יותר צריך לשטוף כל 8 שעות ולהחליף את המים. לא שאלת לגבי שקדים, אבל גם אותם מומלץ להשרות לפחות 4 שעות (במי ברז לא חמים) ולקלף את הקליפה. בהצלחה צביקה