קטניות ודגנים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/10/2006 | 21:11 | מאת: דוד

שלום! רציתי לדעת כמה זמן בדיוק מומלץ להשרות קטניות ודגנים הבאים לפני בישול? לכול אחד יש דעות שונות, לכן אני רוצה דעה של מומחה בעינין דגנים: 1 אורז מלא 2 כוסמת 3 דוחן 4 קינאוה 5 קוואקר קטניות: 1 עדשים אדומים, ירוקים 2 אפונה 3 חומוס 4 פול 5 סויה 6 שעוית על העדשים ואפונה קראתי באיזהשהו אתר שאין צורך להשרות בכלל האם זה נכון? האם יש אתר מסויים שמסביר באופן מפורט פחות או יותר את הדבים כגון: השרייה, הנבטה, מתכונים וכאלה תודה מראש וחג שמח

08/10/2006 | 22:16 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, דגנים מלאים לא חייבים להשרות, אבל אפשר להשרות משעה עד 4 שעות קיטניות משרים 8 שעות עד 24 שעות בהתאם לגודל. (עדשים מספיק 8 שעות). את אלה שמשרים יותר צריך לשטוף כל 8 שעות ולהחליף את המים. לא שאלת לגבי שקדים, אבל גם אותם מומלץ להשרות לפחות 4 שעות (במי ברז לא חמים) ולקלף את הקליפה. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית