צביקה שלום - מה דעתך על אכילת סרדינים כמקור לסידן?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/10/2006 | 11:02 | מאת: טלי

וטונה כמקור לחלבונים? בשני המקרים מדובר בקופסאות שימורים, והכוונה היא לבערך 3 פעמים בשבוע סך הכל. תודה.

08/10/2006 | 22:13 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, כבר כתבתי על כך רבות אבל, שיהיה... לפי גישת התזונה הקונבנציונאלית טונה היא מקור טוב לחלבון והסרדינים מקור טוב לסידן. בגישת התזונה הטבעית המזונות האלה לא מומלצים. הטונה והסרדינים צפים בשמן מאיכות ירודה, יש בהם הרבה מלח, חומרים משמרים ושאריות פח שהשמן סופח. הכל עניין של עלות (נזק) לעומת התועלת. לדעתי יש מקורות טובים יותר ומזיקים פחות לחלבון ולסידן (וגם על כך נאמר רבות בפורום הזה). בהצלחה צביקה

08/10/2006 | 22:28 | מאת: טלי

12/10/2006 | 09:50 | מאת: וניל

האם לפי תזונה טבעית טונה במים ללא מלח מומלצת ?

15/10/2006 | 08:03 | מאת: אלירן

צביקה שלום, קראתי כי במזונות המבוססים על קפאין (קפה, תה וקקאו), וכן בגבינות סויה וגם בטחינה יש חומצות, הנקראות אוקסאלית או פיטית, המעכבות את ספיגת הסידן. האם לפיכך רצוי להימנע מאכילתם, או לצמצמה?

מנהל פורום תזונה טבעית