טחינה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

28/09/2006 | 12:25 | מאת: אליהו

האם נכונה הטענה שהסידן הרב הנמצא בטחינה/שומשום איננו נספג היטב, עקב "חומצה אוקסאלית" המצויה בו? ואגב, מהי חומצה אוקסאלית? תודה וגמר חתימה טובה.

29/09/2006 | 05:31 | מאת: טובה בר-שאן

אליהו שלום בטחינה אין חומצה אוקסלית היא קיימת בתרד בטטה ושעועית . חומצה אוקסלית היא חומצה הקושרת את הסידן למלח קשה תמס וכך מונעת את ספיגתו במעי. אולם בשומשום יש חומצה אחרת הנקראת חומצה פיטית שגם לה יש כושר לקשור מס' מינרלים כמו ברזל וגם סידן ולהקטין את ספיגתם במעי. בברכת שנה טובה רק בריאות טובה בר- שאן

29/09/2006 | 10:24 | מאת: אליהו

ג.נ. מאחר שהחומצה הפיטית פוגעת בספיגת הסידן (וגם ברזל) מהטחינה, ומאחר שאני זקוק לסידן עקב אוסטיאופניה, וכמו כן עליי להישמר מפגיעה בספיגת הברזל עקב המוגלובין וברזל גבוליים נמוכים בבדיקות הדם שלי, מהיכן יכול, לדעתך, להגיע למעי שלי הסידן הנדרש? רק בריאות וגמר חתימה טובה.

מנהל פורום תזונה טבעית