גלוטן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/09/2006 | 11:57 | מאת: איילת

אני אופה לחם במכונת לחם (אופה לחם), תמיד עם קמחים מלאים (חצי מהכמות), הלחם יצא צפוף וכבד, על מנת להתפיח אותו יותר אני מוסיפה 2 כפיות גלוטן ו2 כפיות אבקת חלב, האם תוספת גלוטן אינה ממולצת מבחינה בריאותית ?

25/09/2006 | 15:57 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום גלוטן הוא חלבון אשר באפיה " מחזיק את מרכיבי הבצק ". אולם מבחינה בריאותית ממש לא הייתי ממליצה להוסיף אותו כיוון שמסתבר שאנשים רבים אלרגים לחלבון זה. אז אם אפשר כמה שפחות להחשף לחומר אלרגני זה, עדיף! שתהיה לך שנה טובה ובהצלחה טובה- בר שאן

25/09/2006 | 16:14 | מאת: איילת

תודה על התשובה , אך זה לא כל-כך עונה לי , שאלתי היא , אם איש במשפחתי אינו אלרגי לגלוטן האם בכל זאת יש סיבה לא להוסיף, האם זה נניח כמו סוכר שעדיף כמה שפחות, האם כמות של שתי כפיות לכיכר זה משמעותי.

25/09/2006 | 19:51 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום אכן גם במאפיות מוסיפים את הגלוטן לקמח. אני מבינה שאינכם אלרגים לגלוטן אולם כמטפלת טבעית המלצתי להימנע כמה שפחות מחומרים שעשויים להיות אלרגנים. שלך בברכה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית