על ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/09/2006 | 14:32 | מאת: טל

היי, נתקלתי בתשובות הקובעות כי ירקות לא סופרים ועלו בי תהיות : שכל קלוריה הינה קלוריה לא משנה מה מקורה אם היא פחממה, חלבון, שומן או אולי סיבים -ירקות. ברצוני לעלות כמה עובדות: ערכו הקלורי של גזר ממצוע הינו כ-45 קלוריות, עגבנייה ממצועת כ30 ופלפל אדום כ-40 . הרי מי בארץ מוכר ירק ששוקל 100 גרם?!, תודה לאל הירקות בארץ אינם מינייטוריים כך שערך של יחידת ירק עשוי ליהיות מוכפל. ואז יחידת ירק שווה כבר כמעט לתפוח קטן או שזיף בינוני בערך הקלורי ואז קיימת התלבטות יחידת ירק או פרי מתוק? ראוי לציין שירקות עליים , מלפפון וכרוב הינם באמת בעלי ערך קלורי אפסי, אבל היתר אינם אז איך "לא סופרים"???

20/09/2006 | 16:33 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אם את בדיאטה של "ספירת קלוריות" כדאי להתייחס לירקות שיש בהם סוכר כמו בצל יבש (43 במאה גרם), גזר (34), פלפל אדום (23), עגבנייה (21) וכד'. אני בדעה שלא צריך להגביל אכילת ירקות. כדי "להשמין" מירקות צריך לאכול כמות אדירה ולא ריאלית. האנרגיה המושקעת בעיכול הסיבים שבהם מפצה על הערך הקלורי. הערך הקלורי של הירקות גדול יותר יותר ולכן מומלץ להגביל את הכמות. שנה טובה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית