האם אני לא מזיקה לעצמי?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, אני בת 16.5, הגובה שלי הוא מטר 78 ושוקלת 60 בערך אני מרגישה שהפסקתי לגבוה ועכשיו, אם אני אוכלת יותר מידי אז זה הולך לכיוונים אחרים... (עד לא מזמן יכלתי לאכול ללא הפסקה ונשארתי תמיד מאד מאד רזה) אני מאד רוצה לשמור על עצמי ולהמשיך להראות כמו שאני אני משתדלת לאכול שלוש ארוחות ביום - ולא משנה מה הם מכילות (אפילו עוגה סוף הארוחה) אבל אני מקפידה לא לאכול בין ארוחה לארוחה השאלה שלי היא אם אני לא מזיקה לעצמי, אולי בגלל שאני כ"כ גבוהה הגוף שלי זקוק ליותר הרבה פעמים אני מרגישה חולשה אבל: א. גם לפני שהתחלתי לשמור על עצמי הרגשתי כך וב. בדיקות דם לא הראו על משהו מיוחד פעמיים גם התעלפתי (עוד לפני שהתחלתי לשמור על עצמי) לכן הייתי רוצה שתגידי לי מה הדרך הכי טובה עבורי בשביל להמשיך להראות טוב וגם לשמור על הבריאות תודה מראש
אוו
האם הגברת מדברת מניסיון? (:- כן...זה אני...
חומד , תאכלי יותר דברים בריאים, תורידי ממתקים, תעלי קצת במשקל, לא יותר מידי, את צריכה להעלות על עצמך מינימום 3 ק"ג. ואחר כך תתמידי באכילה בריאה רגילה, רצוי לאכול ארוחת בינים בין הבוקר לצהרים, ובין הצהרים לערב, ואחרי ארוחת הערב עוד אחת. בפרט אם יש לך ערב ארוך ואת הולכת לישון מאוחר., כי זה שומר על רמת אינסולין מאוזנת יותר בדם, וימנע את החולשות האלה שאת מתארת, שיכולות לנבוע מרמת סוכר נמוכה , ארוחת בינים יכולה להיות פרי, 2 פריכיות , או קרייקרים. ואם את יכולה, אז רצוי שתעשי קצת פעילות גופנית, זה יכול להיות הליכה, ריצה, ריקוד וכו', לא חיבים להשתגע, אלא הכל במידה.
שלום חן יכול מאד להיות שאכן הפסקת לגבוה, אך עוד לא הפסקת לגדול. החיים הם לא דוגמניות בנות 14 בעיתון, מה לעשות. בחיים אנחנו ממשיכות להתרחב, והעצמות ממשיכות להתעבות, והגוף הנשי ממשיך להתעגל. מאחר ואת כנראה מגבילה את עצמך יותר מידי, וגופך עדיין זקוק לכמויות גדולות יותר של חומרי תזונה על מנת להמשיך לגדול, את מתעלפת ומרגישה לא טוב. חשוב לציין שהעצמות, למשל , אם אינן מתעבות כראוי בתקופה זו של חייך, יהיו דקות ושבירות אחר כך בגיל צעיר יחסית, ואז יהיה מאוחר מידי לשנות זאת. כדאי שתפני באופן דחוף לדיאטנית המתמחה בנוער דרך קופת החולים שלך. ביחד תוכלו לתכנן תפריט שיתאים לך ויענה על צרכייך התזונתיים. אם תאכלי בצורה מאוזנת ותעשי פעילות גופנית מכל סוג שהוא באופן קבוע, תוכלי להשאר יפה וחתיכה ורזה, מבלי להזיק לעצמך. בהצלחה.