לוטאין

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/09/2006 | 22:06 | מאת: חני

שלום, האם הלוטאין הנמצא בירקות נהרס בבישול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
17/09/2006 | 09:49 | מאת: צביקה קורן

חני שלום, בספטמבר 2005 פירסם המכון למחקר חקלאי בארצות הברית תוצאות של מחקר בנושא. מהמחקר עולה, כי חלק מהלוטאין נהרס בבישול (יש בו כמה רכיבים) וחלקו זמין יותר בעקבות הבישול. החוקרים מציינים, כי הצורה הטובה ביותר לקבל את החומר היא באידוי, או באכילה של הירק החי. להלן קישור למחקר: http://www.ars.usda.gov/research/publications/publications.htm?SEQ_NO_115=184702 ראוי לציין , כי לוטאין נמצא בכמות גדולה בעלים ירוקים כגון: כרוב, חרדל, לפת, תרד, פטרוזיליה, שן הארי, ארגולה, בזיליקום, חסה ועוד. לגולשים שלא יודעים - הלוטאין חיוני לשמירה על בריאות העיניים והראיה. בהצלחה צביקה http://www.ars.usda.gov/research/publications/publications.htm?SEQ_NO_115=184702

מנהל פורום תזונה טבעית