יוגורט עזים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/09/2006 | 13:57 | מאת: מעיין

שלום, לאחר בדיקת רגישויות למזונות, הומלץ לי ע"י תזונאית להימנע מחלב פרה ולצרוך במקום אך ורק יוגורט מחלב עזים. רציתי להבין מה ההבדל בין יוגורט מפוסטר שאינו מועשר בחיידקים, לעומת יוגורט עזים מועשר. האם יוגורט עזים שאינו מועשר אינו מכיל חיידקים ידידותיים? ההבדל במחיר בין המועשר ללא מועשר משמעותי, האם יש הבדל מהותי בינהם מבחינה תזונתית? שאלה נוספת לגבי % השומן. יש ב-3% וב-1% שומן. לגבי חלב פרה, אמרו לי בעבר תמיד לבחור מוצרים עם 3 % שומן כדי שהסידן ייספג. זה תקף גם לגבי חלב עזים? תודה

04/09/2006 | 13:58 | מאת: מעיין

אגב, היוגורט המועשר, מועשר בסיבי אינולין שמכילים חיידקים. (זה מה שמצויין על הבקבוק).

05/09/2006 | 13:40 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, כל יוגורט מכיל חידקים ידידותיים למעיים. ישנם סוגים נוספים שאותם מוסיפים (מעשירים). במעי הגס יש כ 400 סוגים של חיידקים שחלקם ידידותיים ורובם מזיקים. בשומן של כל מוצרי החלב יש ויטמין D שמסייע בספיגת הסידן בגוף. לכן ממליצים לצרוך מוצרי חלב עם 3% שומן. כמובן שאפשר לקבל ויטמין D גם ממקורות אחרים. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית