ממרחים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/09/2006 | 14:12 | מאת: היי

היי שלום האם אכילה יומיומית של ממרח חמאת בוטנים טבעי ללא שום תוספת בכריך הבית ספרי העשוי מקמח מלא זה בריא? או שמא מה יותר עדיף חמאת שומשום/או חמאת בוטנים טבעית? אשמח לרעיונות נוספים לכריכים,פרט לחומוס ,אבוקדו וטחינה אם ניתן מאכלים לא חלביים תודה רבה המון

02/09/2006 | 15:56 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כבר הזכרתי כמה פעמים את חשיבות הגיוון בתזונה. אפילו המזון הטוב ביותר בעולם (ואין דבר כזה...) הוא חסר ערך אפילו מזיק אם לא מגוונים... וחמאת בוטנים זה לא המזון הכי טוב בעולם. אפשרויות גיוון: חמאת שומשום, חמאת שומשום עם דבש (חלבה), חמאת שומשמום עם דבש ואבקת חרובים ("חלבה שוקולד"), ממרח שקדים, ממרח אגוזים, טחינה עם מעט רוטב סויה (טעם מלוח), ממרח חומוס טבעי שמכינים בבית (ללא חומרים משמרים), ממרח עדשים (כנ"ל), אבוקדו בעונה. בהצלחה צביקה

02/09/2006 | 18:13 | מאת: היי

מדוע חמאת בוטנים טבעית אינה בריאה? האם לחמאת שומשום יש טעם כמו של טחינה גולמית או טעם מתקתק במעט יותר? תודה רבה על עזרתך המופלאה

מנהל פורום תזונה טבעית