צביקה שלום. מה מומלץ לאכול במצב של אנמיית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/09/2006 | 07:24 | מאת: טלי

הריון קלה? תודה.

01/09/2006 | 08:18 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום. לברזל יש חשיבות גדולה מאוד להתפתחות העובר (יצירת תאי דם אדומים, התפתחות המוח, תהליכי הפקת אנרגיה ןכ"ו) במזונות הנ"ל יש ברזל : במזונות מהחי: איברים פנימים , בשר בקר, עוף ודגים מהצומח קטניות, ירקות עליים ואגוזים. חיטה מלאה וזרעים שונים מכילים ברזל אך הם גם כוללים חומרים שונים כמו חומצה פיטית הקושרים אותו ומעכבים את ספיגתו במעי. לכן ספיגת ברזל מהחי במע' העיכול טובה יותר. כיום נהוג להוסיף ברזל למזונות מעובדים רבים. שיהיה לך הריון קל וכפי. בהצלחה ושנה טובה טובה בר- שאן

01/09/2006 | 15:22 | מאת: נעמי

בניגוד להמלצה שקיבלת מטובה, שספיגת ברזל ממזונות מעולם החי טובה יותר, לפי הדרך הטבעית הברזל הזמין ביותר הוא זה המצוי בפירות טריים ומיובשים, וגם בעלים ירוקים, כמו חסה. וכן גם בשומשום, חומוס, תפוחי-אדמה, שקדים, צימוקים, משמש מיובש, אגוזים, תמרים, תפוחים, תאנים מיובשות. עודף שומנים מהחי עלול לגרום להצטברות שומן בדפנות המעי הדק, ולמנוע ספיגת ברזל. מוצרים שצריכתם עלולה לגרום להפרעות בספיגת ברזל: קפה, תה, אלכוהול, ממתקים, חומץ, צבעי-מאכל.

01/09/2006 | 18:12 | מאת: טובה בר-שאן

נעמי היקרה. איני חולקת עליך בעובדה שיש ברזל במזונות צמחיים, שאת נתת ברשימתך וגם אני נתתי בתשובתי. אולם בהרבה צמחים יש חומרים כמו חומצה פיטית שקושרות את הברזל וכך במע' העיכול יכולת הספיגה שלו ברירית המעי נמוכה. לעומת זאת במזונות מהחי אין חומרים אילו ולכן הספיגה דרך רירית המעי טובה יותר. יש לציין שבגופינו קיים מנגנון "השומר" שספיגת הברזל דרך מע' העיכול תהיה נמוכה . הסיבה לכך שעודף של ברזל מעורר בגוף תהליכי חמצון המזיקים לגוף. בתודה טובה בר שאן.

מנהל פורום תזונה טבעית