טחינת פשתן ושימוש
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, אני מעוניינת לטחון פשתן ולשלב בתזונה. אני סובלת מסבוריאה והינניי צמחונית והומלץ לי על שימוש בפשתן. שאלותיי: אין לי אפשרות להשקיע במטחנת קפה איכותית. ישנן מטחנות ידניות וחשמליות בסביבות ה-100 ש"ח. המוכר בחנות הסביר לי שזה פחות מתאים לפשתן, וכדי לטחון כמו שצריך את הפשתן (מכיוון שהפולים קשים) צריך להשקיע במטחנה איכותית יותר. מה דעתך? ובאיזה מינון ניתן לשלב את הפשתן בתזונה היומיומית? אני נוטלת תוסף בי קומפלקס בלבד. תודה מראש, גלית
גלית שלום, אני לא מסכים עם המוכר. אין צורך במטחנה "איכותית" ויקרה אפשר לקנות בכל חנות למוצרי חשמל מטחנה טובה במאבה שקלים בערך. את יכולה לטחון 1 -2 כפות ביום ולפזר על סלט ירקות או פירות, או ביוגורט או על תבשיל או לאכול ישירות. לא מומלץ לקנות פשתן טחון. ראוי לציין שהפשתן זה מזון ולא תרופה. כדאי לפנות ליעוץ אישי המתאים לצרכים ולבעיות שלך בהצלחה צביקה
המון תודה. חברה סיפרה לי שהיא טוחנת אצל חברה שיש לה מטחנה שקית שלמה של פולי פשתן ומקפיאה. אני יודעת שהפשתן רגיש ומתחמצן בנקל, כמה זמן יכול להישמר במקפיא פשתן שנטחן והועבר מייד לאחר מכן למקפיא? יום נעים, גלית