שמירת הטריות של רסק עגניות, אשמח לקבל את עזרתכם...
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
יש לי דוכן שבו אני מוכרת בין יתר המוצרים גם רסק עגבניות(מוצר נלווה) שאני מכינה (פשוט טוחנת את העגניות) לצערי, רסק העגבניות לא נשמר יתר על המידה כאשר הוא נמצא מחוץ למקרר ולאחר כחצי שעה מתקלקל, האם יש אפשרות להשתמש בחומר כלשהו, עדיף טיבעי על מנת לשמר את העבניות לזמן ארוך יותר?
סי שלום אכן דרך פשוטה לשמר את רסק העגבניות זה הוספת מלח בכמות גדולה המונעת התפתחות חיידקים בתוכו . אך השאלה הגדולה : האם כדאי ???? א. הוספת מלח משנה את טעם המוצר. ב. מלח בכמויות גדולות לא בריא לבריאות. לכן עצתי לך תכיני כל פעם כמויות קטנות של רסק. או תרסקי לאנשים בזמן שהם מבקשים ממך. בהצלחה טובה בר שאן