סברס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/08/2006 | 16:32 | מאת: סברס

האם הגרעינים הרבים שנאלצים לאכול כתוצאה מאכילת סברס מזיקה ואלו יתרונות יש באכילת סברס

22/08/2006 | 18:58 | מאת: שירי

שלום, אני שותה מיץ סברס וזה טעים מאוד ולא גורם לבעיות עצירות . בגלל הגרעינים ,רצוי לא לאכול הרבה בצורתו השלמה-מחשש לסתימת מעיים .(לפי ספרו של יצחק בן אורי).

22/08/2006 | 19:20 | מאת: טובה בר-שאן

סברס שלום יתרונות של אכילת סברס: 1. תכולת האנרגיה בצבר אינה גבוהה: ב- 100 גרם צבר יש כ- 40 קלוריות בלבד. 2.הצבר מהווה מקור טוב לסיבים תזונתיים ומכיל ב- 100 גרם פרי כ- 10% מן הקצובה היומית המומלצת לסיבים תזונתיים, בעיקר סיבים מסיסים כדוגמת פקטין, התורמים להפחתת רמות הכולסטרול ולאיזון רמות הסוכר בדם. 3. הצבר גם עשיר במגנזיום, מינרל התורם לחוזק העצם, למניעת יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם וסוכרת, וחסר לרוב בתזונה היומית. צבר אחד מעניק כרבע מן הקצובה היומית המומלצת למגנזיום. 4. הצבר מהווה מקור טוב גם לסידן ולאשלגן, מינרלים חיוניים הנחוצים לבניית העצם ולשמירה על חוזקה, למניעת אוסטיאופורוזיס ולהפחתת רמות לחץ הדם למניעת מחלות לב וכלי דם. 5. הצבר עשיר בוויטמין C, שהנו נוגד חמצון יעיל המסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב, שבץ מוחי, סרטן וכנראה גם קטראקט וסיבוכי הסוכרת. 6. לפיגמנטים האדומים והצהובים, המעניקים לפרי הצבר את צבעו הכתום, פעילות נוגדת חימצון מובהקת. מחומצן. בכך תורמים הפיגמנטים נוגדי החמצון שבצבר, להגנה מפני טרשת עורקים.. 7. למיצוי מימי של הפרי (החלק האכיל) יש השפעה אנטי סרטנית. לאנשים עם מע' עיכול רגישה עדיף לאכל פחות את הגרעינים עצמם. טובה בר שאן

מנהל פורום תזונה טבעית