לא הבנתי את תשובתך
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
היי צביקה, לפני מס' ימים שאלתי על מחית מרק לבתי וזאת תשובתך: אפשר לטחון למחית את הירקות הקשים, אבל אני חושב שילדה בת 7 חודשים יכולה להתמודד עם חתיכת בטטה רכה או קישוא. ************ הירקות השורשיים סופחים הרבה מינרלים מהקרקע ולכן הם מומלצים. כמובן שכדאי לקנות ירקות מגידול אורגני, אם זה אפשרי. ***********לגבי הירקות השורשיים לטחון למחית או לא? בקיצור: מה אני טוחנת לה במחית מלבד גזר, קישוא ובטטה? גם את הבצל / כרישה / פטרוזיליה? או שאלו נועדו רק להפריש טעם למרק? תודה וסליחה על אי ההבנה שלי... לגבי סלק ולקולורבי - מותר בגיל 7 חודשים לטחון במרק?
את כל הירקות את יכולה לטחון. שורש סלרי מכיל הרבה סיבים ולכן לא כדאי לטחון או לתת לתינוקת - כדאי להוציא אחרי הבישול. אפשר וכדאי להוסיף בהדרגה את כל סוגי הירקות כולל סלק (מעט) וקולרבי. בטטה, קישוא, גזר, תפוח אדמה הם רכים מאד לאחר הבישול ואפשר לתת לה לאכול ללא טחינה.