מזונות עשירים באבץ
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום צביקה, רציתי לשאול אילו מזונות עשירים באבץ שנספג היטב ע" הגוף? האם זה נכון שאבץ במוצרים מן החי נספג טוב יותר ואם כן אילו דגים עשירים במיוחד באבץ? (אני לא אוכלת בשר או עוף. אוכלת סול או סלמון שלוש פעמים בשבוע) האם מוצרים עשירים בברזל או סידן מונעים ספיגת אבץ?אני מאוד אוהבת חמאת שומשום מלא שהוא עשיר גם בברזל גם באבץ וגם בסידן- האם האחד מונע ספיגה של השני? תודה רבה!
הסיבה לשאלה יש לי נשירת שיער (בבדיקות דם התגלה פריטין מאוד נמוך ואבץ גם כן)אגב זו התזונה שלי- האם יש בה אבץ? בוקר: תפוח, 2 שזיפים, 6 ליצי צוהרים: 3 פרוסות לחם שיפון או חמש פריכיות אורז וכוסמת, 3 כפות יוגה קוטג, כף וחצי חמאת שומשום גולמית, ברוקולי וכרובית ארוחת חמש: מיץ גזר, סלרי וגמבה ארוחת ערב: דג וברוקולי או קוסקוס (עם שמן זית) +אפונה ארוחת לילה: 3 כפות קוטג יוגה, קערית קטנה של ברנפלקס ללא סוכר, 4 פריכיות אורז, 50 גרם חלוה משומשום מלא פרי קטן (אני חייבת לאכול לפני השינה ע"מ להירדם) בנוסף 4 כמוסות סידן 250 + ויטמין די מחולקים לאורך היום וברזל 100 מ"ג שעתים לפני ארוחת הבוקר (למשך חודש בלבד) אני מתעמלת כל יום חצי שעה (ריצה קלה) ואני בחורה רזה BMI 18.7
יעל שלום, נושא נשירת שיער עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. ישנן הרבה סיבות, חוסר באבץ וברזל היא רק אחת מהן. בדגים דווקא אין הרבה אבץ. בצדפות, סרטנים ופירות ים יש הרבה אבץ. אני לא מקבל את הטענה של הדיאטניות הקליניות שהספיגה של ויטמינים ומינרלים מהצומח לא טובה. אין כמו תזונה טבעית מאוזנת לקבלת כל הויטמינים והמינרלים הדרושים לנו. לארוחת בוקר אני מציע לך להוסיף כף שומשום טחון יחד עם גרעיני דלעת וחמניות. הזרעונים עשירים באבץ ובברזל (וגם בחלבון איכותי, שומן רב בלתי רווי, סיבים תזונתיים ועוד). כשזה בא ארוז ב"חבילה" שהטבע יצר, אין סתירה ואין בעיות בספיגה. הגוף מקבל את כל מה שהוא צריך. הרבה אבץ יש גם בדגני בוקר מועשרים במינרלים, בכרוב, בברוקולי, בתירס, נבטי אספסת, חמאת בוטנים, קיטניות ובמיוחד בסויה. בהצלחה צביקה