אגוזי אילסר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/07/2006 | 16:49 | מאת: איה

שלום, אני לא מכירה את סוג האגוזים הנ"ל , ועל כן מבקשת לדעת עליהם כמה שיותר !!! מה ערכם התזונתי של אגוזי אילסר? האם יש איזשהו רכיב תזונתי בו הם מתברכים במיוחד? באיזה צורה צריך לקנות אותם? ואיך אוכלים אותם? תודה, איה

25/07/2006 | 22:02 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, אגוז אילסר (הנקרא גם לוז, בונדוק) עשיר בחלבון, בשמן רב בלתי רווי, בויטמין E , במינרלים ובמיוחד בסידן ובמגנזיום. הוא טעים, קל לעיכול ומשמש הרבה בתעשיית המממתקים. יש לו קליפה קשה שמחייתת שימוש ב"מפצח אגוזים", אבל אפשר לקנות גם אגוזים קלופים. כדאי להשרות במים ולקלף את הקליפה. אפשר לאכול עם סלט פירות, ירקות, או לטחון בבלנדר עם מים ופרי בצורת "שייק" טעים. לא כדאי לקנות אגוזים קלויים ומלוחים. בהצלחה צביקה בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית