שעועית עדשים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/07/2006 | 14:27 | מאת: אנונימוס

פורום מצויין מאוד שינה חלק בחיי תודה רבה צביקה. שעועית עדשים,מהם סגולותיהם ומהם חסרונותיהם? האם ישנה להם השפעה על רמות הסוכר האם הם עתירי פחמימות? ובכן לשאלה המרכזית את מי כדאי יותר לצרוך שעועית או עדשים לכל סוגיהם צהובים ירוקים? תודה רבה

24/07/2006 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

לאנונימוס שלום, העדשים והשעועית שייכים למשפחת הקיטניות. (יחד עם פול, חומוס, סויה, אפונה). זה מזון חלבוני איכותי בעל ערך גליקמי נמוך ולכן הוא מתאים מאד לחולי סוכרת. בשילוב עם דגן מלא כמו: אורז, כוסמת, דוחן, קינואה, וכד' מקבלים חלבון מלא וזה יכול להחליף מנה בשרית. החסרון היחידי הוא הגזים שנגרמים לחלק מהאנשים שאוכלים קטניות. לכך יש פתרונות שעלו רבות בפורום. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית