מרק ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/07/2006 | 12:20 | מאת: נעים

שבוע שקט לכולם שלום בליחה על השאלה הקצת מוזרה. מרק ירקות-צביקה איך מכינים מרק ירקות בריא? צריך להוסיף רק מים וירקות כגון קישוא בצל גזר תפוח אדמה וזהו או שיש להוסיף עוף בנוסף? אם אפשר מתכון קצר למרק ירקות בריא

לקריאה נוספת והעמקה
24/07/2006 | 12:21 | מאת: נעים

24/07/2006 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, העקרון החשוב בהכנת מרק ירקות הוא לא להשתמש בהרבה מים ולהכניס את הירקות בהדרגה. ראשית מכניסים את הירקות הקשים, השורשים (שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק, תפוח אדמה בטטה, גזר וכד) לאחר מכן מכניסים בהדרגה את הבצלים (בצל, שומר, כריזה, שום) ובעשר הדקות האחרונות מוסיפים קישוא, טופו, תירס. להלן 2 מתכונים פשוטים ל"מרק שורשים" ול"מרק בריאות": מרק שורשים חומרים: בצל, סלק, גזר, קולרבי, תפוח אדמה, בטטה, שומר, כרישה, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי (לא חבים הכול). אופן ההכנה:  שוטפים, מקלפים, חותכים גס ומכניסים לסיר עם מים.  מבשלים כשעה, או עד שהירקות רכים.  מוסיפים עלי פטרוזיליה (בסוף הבישול).  טוחנים בבלנדר, או מרסקים עם מזלג.  אפשר להוסיף כפית/כף שמן זית וקצת זעתר טבעי. מרק בריאות חומרים:  חצי כוס דגן: אורז מלא, או כוסמת, דוחן, קינואה, או כף אחת מכל אחד מהם.  כף עדשים אדומים.  ירקות: בצל, סלק, גזר, קולרבי, תפוח אדמה, בטטה, שומר, כרישה, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, תירס, קישואים, כרובית, ברוקולי (לא חייבים הכל). אופן ההכנה  מבשלים את הדגן והעדשים (רצוי להשרות 2-4 שעות קודם) עם 2 כוסות מים למשך כרבע שעה.  בתחילת הבישול מוסיפים תפ"א, בטטה, סלק ושורש פטרוזיליה וסלרי.  לאחר כרבע שעה מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עוד 20-30 דקות.  בסוף הבישול אפשר להוסיף מעט מיסו, או רוטב סויה ועלי פטרוזיליה קצוצים.  אפשר להוסיף כפית/כף שמן זית וקצת זעתר טבעי לפני ההגשה. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית