סוכרלוז מלטיטול וממתיקים מלאכותיים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/07/2006 | 21:40 | מאת: שואל

צביקה אשמל להיחסותך ללא קשר לתזונה הטבעית אם זה ביכולתך. היי צביקה מהו ההבדל בין מלטיטול לסוכרלוז? מי מהם עדיף לצריכה בהגבלה לסכרת? מהם ההשפעות של ממתיקים אלו בעיקר של סוכרלוז על הסוכר והאינסולין בגוף? מהי הכמות היומית המותרת לצריכה? תודה רבה קורא נאמן

21/07/2006 | 11:06 | מאת: צביקה קורן

לשואל שלום, מלטיטול הוא סוכר אלכוהולי (כמו גם סורביטול, קסיליטול ועוד). הוא אינו נספג היטב על-ידי הגוף ולכן תכולת הקלוריות שלו נמוכה בהשוואה לסוכר. צריכה גבוהה שלו (מעל 30-20 גרם ביום) עלולה לגרום לשילשולים ולכאבי בטן. סוכרלוז הוא סוכר רגיל שעבר "הכלרה" - כלומר הוספת מולקולות של כלור ודבר זה פוסל אותו בעיני כמזון לבני אדם. למרות שזה מוצר חדש יחסית (נקרא גם ספלנדה, סוכרה-דיאט ועוד) יש כבר הרבה דיווחים על הנזקים שלו. לחולי סוכרת כדאי להימנע משני הממתיקים האלה ובמיוחד מסוכרלוז. אם חייבים המתקה, אפשר להשתמש בסטיביה (ראה הסבר באחת השאלות למטה). בהצלחה צביקה

21/07/2006 | 13:09 | מאת: שואל

מנהל פורום תזונה טבעית