בהמשך לחציל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מחבר: צביקה קורן תאריך: 1.7.2006 שעה: 21:34 שרה שלום, חציל זה ירק בריא שאפשר לאכול. הוא מלא ברעלים אם הוא מרוסס ומדושן ולא מגידול אורגאני. לא מומלץ לאכול חציל מטוגן בשמן שמוסיפים לו הרבה מלח וחומץ. אפשר לצלות אותו בגריל או על הגז, למעוך ולהוסיף טחינה, שום, לימון ועשבי תיבול טבעיים. החציל לא מומלץ לחולים במחלות מפרקים. בהצלחה צביקה מצב" תשובתך לגבי החציל כתבת שהחציל כשהוא מרוסס הוא מלא ברעלים,האם גם אחרי שאני אשטוף אותו היטב (למרות שאני יודעת שגם בגוף החציל יש רעלים שמוחדרים אליו...) האם הוא עדיין מוגדר מלא ברעלים...?? (אוף צביקה מה זו ההרעלה הציבורית הזו ?מתי יהיה לזה סוף? מתי משרד הבריאות יחליף מדיניות? אחרי שניכחד מהריסוסים? אבל כשבני אדם חולים במחלות קשות כולם מוחים דמעה ואוספים תרומות להצלת חיים....אבל לא מונעים זאת מלכתחילה...) בתודה מראש
מעיין שלום, החציל לא מרוסס יותר מירקות אחרים שאינם מגידול אורגני. לדעתי בגלל הקליפה הוא מרוסס פחות מתות שדה, חסה, פטרוזילה, ברוקולי וכד'. בהצלחה צביקה