מהי מולסה?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/07/2006 | 09:22 | מאת: שימרית

שלום, שמעתי שמולסה היא תחליף לסוכר ,האם כך הדבר? מהיכן ניתן לקנות אותה? מהם הערכים התזונתיים של המולסה ? האם ניתן להשתמש בה כתחליף לסוכר על כל שימושיו השונים: בישול,אפייה ,אכילה.... איזה סוג של מולסה עדיף לקנות של איזו חברה? איך משתמשים בה כשרוצים להמתיק תה (לדוגמא)? מבקשת לדעת כמה שיותר אודות המולסה, בתודה,שימרית

01/07/2006 | 13:43 | מאת: נעמי

מולסה היא מיץ מבושל של קנה-סוכר ושל סלק מתוק, בצבע חום-כהה, ויש בה ויטמינים ומינרלים, בעיקר אשלגן, סידן וברזל. קונים אותה בבתי-טבע. רצוי לוודא שהיא אינה מכילה גופרית (המשמשת כחומר משמר). מאחסנים בצנצנת זכוכית, במקום קריר ואפל, כדי שלא תהיה תסיסה. היא בהחלט תחליף טוב לסוכר ולדבש. המולסה הטובה ביותר היא מתוצרת מורגה.

01/07/2006 | 15:24 | מאת: צביקה קורן

שימרית שלו, אני מסכים עם כל מה שנעמי כתבה. המולסה היא "הפסולת" המתקבלת מתהליך הזיקוק של סלק סוכר או קנה סוכר. בסוף התהליך מקבלים סוכר לבן שהוא מזון ריק, חסר תועלת ואפילו מזיק. ברפואה הטבעית משתמשם במולסה לטיפול בעצירות (יש לה אפקט משלשל עדין) ולטיפול באנמיה על רקע של חוסר ברזל. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית