תירס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/06/2006 | 10:01 | מאת: דנה

1- האם יש משהו שמייחד את התירס משאר הדגנים? 2- מה עדיף, חי או מבושל? 3- האם קמח תירס מומלץ לצריכה? 4- מה זה לתת תירס?

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2006 | 20:56 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, כל דגן הוא יחיד ומיוחד ולכן אני תמיד ממליץ לגוון ולא "להיתקע" עם דגן אחד שנחשב "הכי בריא". היום קינואה הוא הלהיט... כדאי לחתוך לסלט גרעינים של תירס חי צעיר ואפשר גם לבשל. בעיני הטרי עדיף, אבל יש המעדיפים את הטעם של התירס המבושל. אפשר להשתמש בקמח תירס במסגרת הגיוון. לתת תירס זה סוג של סירופ מתוק המשמש להמתקה בדומה ללתת שעורה, לתת אורז, מייפל, מולסה (המיצרת מסלק סוכר או קנה סוכר) וכד'. מומלץ מאד להימנע ממשקאות "קלים" הממותקים בסוכר תירס מרוכז הנקרא: high fructose corn. לתירס המבושל ערך גליקמי גבוה יחסית ולכן הוא לא מומלץ לחולי סוכרת. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית