שאלות על ארוחת הבוקר שלי

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/06/2006 | 09:28 | מאת: פרדריק

1- האם נכונה הטענה כי מוסלי (פירות+ אגוזים+יוגורט) יוצר תסיסה? מה זה תסיסה? 2- כמה אגוזים זה יותר מדי? חופן ביום זה מספיק? 3- האם נכונה הטענה כי קליפת הזרעים מונעת את עיכולם ומגנה מפני חום אור ואוויר? אם אני קולה אותם האם השמן יינזק? אם כן, האין טחינה מזיקה? איך מנביטים שומשום? 4- דגנים + זרעים\ אגוזים= חלבון שלם ?? 5- מדוע מוצרים מחלב עזים מתעכלים טוב יותר ממוצרים מחלב פרה? האם יוגורט מפוסטר ראוי לצריכה (רמת החלבונים לא גבוהה, וכן הסידן, ואין חיידקים –אז למה לאכול)? 6- מה הסיכוי שאגוזי מלך מקולפים התעפשו עוד לפני שרכשתי אותם? 7- האם צריכת נבט חיטה מומלצת? האין זה סוג של חיטה לא מלאה?

09/06/2006 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

פרדריק שלום, 1- האם נכונה הטענה כי מוסלי (פירות+ אגוזים+יוגורט) יוצר תסיסה? מה זה תסיסה? רוב הפירות והסוכרים יוצרים תסיסה. מבחינת צירופי מזון, מיזלי עם פירות ויוגורט זה לא אידיאלי. חשוב ללעוס לאט. 2- כמה אגוזים זה יותר מדי? חופן ביום זה מספיק? - חופן ביום זה מספיק. מנה של שקדים: 6 -20 תלוי במה שעוד אוכלים ובמשקל. 3- האם נכונה הטענה כי קליפת הזרעים מונעת את עיכולם ומגנה מפני חום אור ואוויר? אם אני קולה אותם האם השמן יינזק? אם כן, האין טחינה מזיקה? איך מנביטים שומשום? - הקליפה של שומשום ופשתן היא קשה ולכן חייבים לטחון כדי להפיק תועלת מתוכן הגרעין. הקלייה לא מומלצת - היא הורסת את השמן הטבעי שבזרע. אפשר להשרות זרעים של שומשום ולנסות להנביט - לא נראה לי שתצליח. לא נתקלתי בנבטים של שומשום. 4- דגנים + זרעים\ אגוזים= חלבון שלם ?? - כן! גם דגנים וקטניות נותן חלבון מלא. לדוגמה: עדשים עם אורז. 5- מדוע מוצרים מחלב עזים מתעכלים טוב יותר ממוצרים מחלב פרה? האם יוגורט מפוסטר ראוי לצריכה (רמת החלבונים לא גבוהה, וכן הסידן, ואין חיידקים –אז למה לאכול)? החלבון והסוכר שבחלב העזים מתעכלים בצורה טובה יותר וגורמים פחות לגובות אלרגיות. אפשר לאכול יוגורט עיזים מפסטר - יש בו חלבון, סידן וחיידקים טובים. לא חייבים "המון" חלבון וסידן... 6- מה הסיכוי שאגוזי מלך מקולפים התעפשו עוד לפני שרכשתי אותם? - סיכוי טוב מאד - צריך להסתכל, להריח ולטעום. 7- האם צריכת נבט חיטה מומלצת? האין זה סוג של חיטה לא מלאה? נבט חיטה עשיר בויטמין E ולכן מומלץ. הבעיה שהוא מתעפש בקלות ולכן מוכרים קלוי שהוא פחות טוב. בהצלחה צביקה

10/06/2006 | 10:33 | מאת: אלירן דה-מאיו

ניתן להנביט שומשום בחודשי הקיץ החמים. בחורף ההנבטה קשה יותר, אך עדיין אפשרית. את נבטי השומשום מומלץ לצרוך כשהם מוציאים שורש קטן. אם מאפשרים להם להמשיך לנבוט, הנבטים הופכים להיות מרים בצורה קיצונית. כמובן שלנבטים של שומשום יש יתרונות רבים לעומת הטחינה, או שומשום יבש טחון. לבריאות ושבוע טוב

10/06/2006 | 13:27 | מאת: פרדריק

1- מה זה תסיסה? 2-האין טחינה מזיקה (שכן השומשום קלוי)? 3- האם נכונה הטענה כי קליפת הזרעים מגנה מפני חום אור ואוויר?

מנהל פורום תזונה טבעית