זרעי פשתן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/06/2006 | 10:40 | מאת: נועה

באיזה מצב מפיק הגוף בצורה מקסימלית את זרעי הפשתן: 1. שרויים במים למשך 24 2. טחונים

06/06/2006 | 18:21 | מאת: אלירן דה-מאיו

אהלן נועה ;) הפשתן כשהוא טחון ונאכל מיד, נספג היטב בגוף. פשתן לאחר השרייה נעשה דביק יותר מדבק מגע, וטחינתו במטחנת קפה לא אפשרית. אלא אם את מעוניינת לטחון אותו בבלנדר, בצירוף של נוזל כלשהו. לכל אחת מהדרכים יש יתרונות וחסרונות, אני ממליץ על הדרך הראשונה. למרות שפשתן לאחר השרייה נמצא במצב "חי" ופעיל יותר מהמצב היבש, צריכתו בצירוף נוזל לא מתאים עלולה לפגוע בספיגתו. כדאי לנסות את שתי הדרכים ולראות מה הדרך הנוחה ביותר בשבילך.

06/06/2006 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, אני מסכים עם אלירן. יש לאכול פשתן טחון (טרי). פשתן מושרה לא מתעכל ולא מתפרק במעיים בגלל הקליפה הקשה, ולמעשה משתמשים בו כ"תרופה" לעצירות בגלל הריר המופרש מהקליפה במהלך ההשרייה. בהצלחה צביקה

07/06/2006 | 23:49 | מאת: סימה

שלום אפשר בקלות לתחון זרעי פשן במתחנת קפה

מנהל פורום תזונה טבעית