אכילה "מאכזבת" של בעלי-חיים ותוצרתם
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
בתזונה הטבעית, שמים דגש חשוב על אכילת מזון חי וטבעי. כל המזון החי מקורו מהצומח. אנשים חיים בריאים ומאושרים ללא אכילת בשר ודגים, מבלי לשתות חלב, וללא ביצים. אנשים אלו לא סובלים ממחסור בחלבונים וממחסור בוויטמין B12. אין להם בעיות בעצמות הגוף והשרירים כתוצאה ממחסור בסידן. וכשהם קמים בבוקר רעננים אין להם צורך בכוס קפה בשביל להתעורר. מרגע בריאות העולם, תמיד העולם היה מלא בשפע מכל טוב. אך מסיבה כלשהי, האדם תמיד רצה עוד. גם כשהוא השיג את כל מבוקשו, הוא מייד החל לחפש דברים "חדשים". אין בכך פסול, זהו טבע האדם. התחדשות, שינויים וגילוי. אך מסיבה כלשהי החליט האדם לקחת את בעלי-החיים אשר חיו לצידו בשלווה והרמוניה משלהם, ולהשתמש בהם לספק את תאוותיו. אני אשתדל לא להתייחס לצד המוסרי והרגשי שבעניין. ידוע שהמגדלים את הבשר לצורכי התעשייה והאדם, משתמשים בתרופות רבות וריסוסים בכמויות עצומות אשר נספגים בגוף החיה, ולאחר מכן נספגים במערכת העיכול של האדם הבולע אותם. אנשים רבים מודעים היום להתעללות המסיבית שחווים בעלי-החיים בדרכם אל צלחת האוכל במטבח. מי שיש לו ספקות בעניין, יכול לבדוק זאת בעצמו בכל רגע שיתחשק לו לבקר באחת מהמכלאות הכולאות בתוכם את בעלי-החיים. לאחר "בילוי" במכלאה שכזאת למשך יום שלם, האדם הרעב לבשר, יתקשה ללעוס בהנאה את העוף שראה במו עיניו, גם כשהוא מלא בתבלינים הדואגים להסוות את הטעם והמראה המקוריים של העוף החי, שנשחט ונמחץ בכדי לא להשאיר טיפת דם, שעלולה לגרום לאדם להקיא את נשמתו. הבשר כבד מדי למערכת העיכול של האדם. מערכת העיכול זקוקה למלוא האנרגיה לעיכול הבשר, וכתוצאה מכך, כל שאר מערכות הגוף נותרות ללא אנרגיה. האדם מרגיש עייף ומותש. לאורך זמן כוחות העיכול נשחקים ואיתם כל מערכות הגוף הסובלות ממחסור באנרגיה. הבשר הנמכר היום עשיר באנטיביוטיקה, הורמוני גדילה ובחומרי הדברה. גוף האדם אינו זקוק לאף אחד מהחומרים בנפרד, מה שהופך את המכלול כולו כשהוא מוחדר לגוף דרך הבשר, לסכנה גדולה עוד יותר. הערך הביולוגי הגבוה של חלבון הבשר אינו מוטל בספק. אך יש צורך להדגיש נקודה מסוימת. לכל בעל-חיים, בכל איבר, יש חלבון מסוג אחר. הבשר הנפוץ ביותר לאכילה אלו השרירים. דווקא החלקים הפנימיים, כמו הכבד, כליות, לב והטחול הם אלו שעשירים במיוחד בוויטמינים ובמרכיבים חשובים אחרים. כדי לקבל חלבון מלא מהבשר, יש צורך באכילת בעל-החיים כולו. בנוסף לכך, לאחר בישול, צלייה, אפייה או טיגון, ערכו של הבשר יורד במאות אחוזים. לעומת החלבון, השומנים שבבשר הם הגרועים ביותר שיש לגוף האדם. (שומנים רווים). בני אדם האוכלים בשר הופכים את קיבותיהם לבתי קברות וקוברים בהן את גוויות בעלי החיים המתים. בעולם הטבע כולו, בעלי-חיים מפסיקים לשתות חלב לאחר סיום תקופת היניקה. האדם הוא חלק מהטבע, מדוע הוא צריך להיות שונה מכולם ? למרות שאין לאדם צורך כלשהו בחלב ומוצריו, הוא צורך ממנו כמויות עצומות, ובנוסף הוא עושה זאת ממקור חיצוני של בעל-חיים אחר בטבע. חלב פרה או כל חלב אחר שמקורו בבעלי-חיים אינו ראוי ואינו מותאם למערכת העיכול של האדם. החלב של כל בעלי-החיים היונקים מותאם בדרכו הטבעית לצאצאיהם מאותו המין. אין בטבע יונקים שצורכים חלב של מין אחר, ובנוסף אין יונק בטבע שממשיך לינוק חלב לאחר שהתבגר וניגמל. שמתם-לב שבכל מחקר הנעשה על אלרגיות בגוף האדם, יש התייחסות למוצרי-חלב ו"עזרתם" לפיתוח האלרגיה. לא קיימת בעיית בריאות אחת שלא מייחסים לחלב "תרומה" משמעותית להיווצרותה. ביצים הם מזון המכיל את כל החלבון שהגוף זקוק לו. בנוסף הם מכילים שומנים רווים שבהם הגוף אינו יכול להשתמש, כולסטרול ושאר חומרים שזרים לגוף האדם. היש סיבה לצרוך ביצים רק בגלל היותם חלבון מלא ? גם אגוזים מכילים חלבון מלא, ובאכילת מגוון מזונות מהצומח, ניתן להשיג בקלות רבה את כל החלבון שהגוף זקוק לו. קחו לשל את הכולסטרול המצוי בביצים. בטוח שמעתם על אנשים רבים שסובלים מכולסטרול גבוה. הסיבה היחידה לעלייה בכולסטרול היא אכילת מזון מהחי. הכולסטרול באופן טבעי הוא חומר ייחודי שקיים רק אצל בעלי החיים ובני האדם. הוא מופרש על-ידי הכבד והוא חיוני לתהליכים רבים בגוף. הגוף יכול לנצל רק את הכולסטרול הטבעי שמיוצר בתוכו. כולסטרול שנאגר מאכילת מזון מהחי (רקמות בעלי-חיים), הוא סיכון משמעותי לבריאות. רמת הכולסטרול בדם עולה ככל שצורכים חלבון רב יותר מהחי, ויורדת ככל שצורכים חלבון רב יותר מהצומח. האנטיביוטיקה המוחדרת בקביעות למזון של בעלי-החיים מיועדת למניעת דלקות ולהגברת קצב הגדילה. בבשר, דגים ובביצים נוצרים משקעי אנטיביוטיקה ולצדם מתפתחים חיידקים שפיתחו אליה חסינות. חיידקים אלו גורמים להרעלות מזון ולפגיעה מתמשכת במערכת העיכול. החלבון שבבעל-החיים מקורו מהצומח. צריך לזכור שבעלי-חיים אינם יכולים לסנתז חומרי גלם מהאדמה לייצור חומצות אמינו. רק צמחים יכולים לעשות זאת. בעל-החיים תלוי באופן ישיר או עקיף בצומח בכדי לקבל את החלבון שהוא זקוק לו. כל סוגי החלבון המצויים בבשר, בביצים ובחלב, מקורו בצמחים. אפשר להגיד בוודאות, שאין אדם הזקוק לבשרם של בעלי-החיים. כל המרכיבים התזונתיים שאפשר לקבל מהבשר, אפשר לקבל בדרך טובה בהרבה ממזונות רבים מהצומח. אני לא חושב שיש צורך בניסיונות שכנוע להפסקת הצריכה של מוצרים מהחי. אני בכל אופן, עושה מאמצים להעביר מידע רב ככל האפשר לאנשים שרוצים לדעת. כל אחד צריך להקשיב לגוף שלו. אין להתווכח על צרכיו של גוף אחד לעומת האחר, כל אדם הוא מיוחד ושונה. אדם הקשוב לגופו, יבחר במזון הנועד בשבילו, מזון המייצר בגופו ובנפשו תחושות של הרמוניה ושלווה. אדם שכזה, ידחה מזון מהחי, ויבחר במזון חי וטבעי שמקורו מהצמחים שאליהם הוא קשור באופן אינסטינקטיבי ואבולוציוני. אלירן דה-מאיו [email protected] 054-5818518
רציתי רק לומר שכולסטרול ברוב המקרים לא נובע מאכילת מזון עתיר כולסטרול הוא נובע בדרך כלל מ... 1. אוכל עתיר שומן רווי 2. אוכל עתיר סוכר ולפעמים מ... 3. תת מישקל - הכבד מייצר עודף כולסטרול כשהגוף לא מקבל אוכל