איחסון אגוזים וכמות אכילה ליום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/05/2006 | 19:24 | מאת: איתי

היכן מומלץ לשמור אגוזים? אני קונה מניצת הדובדבן ופשוט משאירה בשקית על השידה במטבח. כמה יש לאכול ביום מאגוזי מלך כדי לקבל די אומגה 3? אילו אגוזים מומלצים מלבד אגוזי מלך ?

20/05/2006 | 20:46 | מאת: אלירן דה-מאיו

שלום איתי אגוזים בקליפתם מומלץ לשמור במקום קריר וחשוך. אם הבנתי מהודעתך, האגוזים שקנית אלו אגוזים קלופים, אותם כדאי לשמור במקרר אם את צורכת מהם רק לעתים רחוקות. אם את מתכוונת להשתמש בכמות שקנית בשבועות הקרובים, אפשר לשמור בארון. בכל אופן, מומלץ יותר לקנות אגוזים בקליפתם, אלו טריים הרבה יותר מהאגוזים הנמכרים קלופים. לא ניתן לענות על שאלתך בצורה משביעת רצון, מהסיבה שללא קשר לכמות הנצרכת של אגוזי מלך, הספיגה של האומגה 3 תלויה בגורמים נוספים שקשורים בתזונתך. באופן עקרוני, 50 גרם אגוזי מלך ליום, הם מקור מצוין לחלבון ולחומצות שומן חיוניות, ביניהם אומגה 3. אם את מחפשת מקור עשיר באומגה 3 מהצומח, זרעי הפשתן יכולים להיות בשבילך פתרון. 2 כפות ביום אמורות לספק אומגה 3 בכמות סבירה. אגוזים באופן כללי הם מקור מעולה לחלבונים שומנים ופחמימות. אגוזים הם מזון איכותי מאוד, ומקור עשיר לשפע של חומרי תזונה מזינים. הם מתאימים בצורה מושלמת למערכת העיכול של האדם, ובמקומות שונים בעולם קיימות אוכלוסיות שמתקיימות על תפריט שבעיקרו אגוזים. כל האגוזים נכללים בהגדרה זו, וביניהם: פקאן, לוז (בונדוק), קוקוס, ברזיל. את אגוזי הפקאן והלוז ניתן למצוא בקליפתם. אגוזי ברזיל אפשר לקנות רק כשהם חשופים ללא קליפה.

20/05/2006 | 20:52 | מאת: איתי

20/05/2006 | 20:49 | מאת: איתי

האם גם בטחינה יש אומגה 3?

20/05/2006 | 20:52 | מאת: אלירן דה-מאיו

לא. טחינה עשויה מזרעי שומשום, ובהם יש בעיקר אומגה 6. מקור מצויין לאומגה 3 אלו גרעיני הדלעת. כמובן שמומלץ לצרוך אותם בצורתם הטבעית ללא חימום וקלייה. גם בנבט חיטה יש תכולה של אומגה 3.

מנהל פורום תזונה טבעית