שאלה דחופה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
באילו מזונות יש ברזל.?? וכיצד ניתן לסייע בספיגתו?
לקריאה נוספת והעמקה
שוש שלום, מקורות לברזל מהחי: בשר- בעיקר בקר, איברים פנימיים (כבד), הודו, עוף, דגים (סרדינים). מקורות מהצומח: גרעיני שומשום, חמאת שומשום,ם, קטניות, אגוזים ושקדים, פירות יבשים, ירקות ירוקים ויטמין C משפר את ספיגת הברזל לכן מומלץ לאכול מזונות אלו בשילוב מזונות העשירים בויטמין זה. מוצרי חלב וסידן ושתיית תה, קפה ואלכוהול מעכבים ספיגת ברזל, כדאי לאכול אותם במרווח של מספר שעות מלקיחת/אכילת ברזל. קפאין מפריע במיוחד לספיגת ברזל בגוף. סוכרים פשוטים "שודדים" ברזל ומינרלים אחרים. מולסה עשירה בברזל. אפשר לשקול שימוש בתוסף הנקרא "ברזל עדין". בהצלחה צביקה השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש.