עוד שאלה- לגבי סידן בגבינות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/05/2006 | 14:27 | מאת: אורית

שלום רב קראתי כתבה שבה הבנתי שכמעט בכל הגבינות הנמכרות גם גבינות עיזים יש הרבה תוספים (מייצבים, מלח, חומרים משמרים, צבעי מאכל וכו') ביניהם גם תוספים של סידן שלפעמים מפריעים לספיגת הסידן, בעיקר בגבינות שחושבים ששם דווקא יש יותר סידן וזה יותר בריא, מסתבר שזה בדיוק ההיפך (התוסף הוא E-341 ) בכתבה כתוב שיש תוסף סידן אחר בריא יותר שנקרא ציטראט. אז אם עד היום חשבנו שאפשר לקבל הרבה סידן ממוצרי חלב, גם זה לא בטוח. אז האם ידוע לך מאיזה מאכלים אפשר לקבל סידן מן הטבע? תודה רבה

17/05/2006 | 16:08 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, תודה ששיתפת אותנו במידע שמצאת. בגבינה ובמוצרי חלב יש גם הרבה זרחן שמפריע לספיגת הסידן. המלח (נתרן) גורם להפרשה מוגברת של סידן בשתן. במספר הזדמנויות ציינתי במסגרת הפורום שבשומשום מלא ובחמאת שומשום יש פי 10 סידן מאשר בחלב (1,100 מ"ג במאה גרם לעומת 100 בחלב). בנוסף יש סידן, בשקדים, אגוזים, זרעים, ירות, פירות יבשים, מולסה ועוד. אגב, אם תעלי את הנושא בפורום תזנה קלינית - תקבלי תשובה שונה לגמרי (ואפילו קצת עוינת...) בהצלחה צביקה

17/05/2006 | 16:41 | מאת: אורית

תודה

מנהל פורום תזונה טבעית