מספר שאלות טבעוניות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
1- אפשר בבקשה לינק לטבלת רמות אוליגוסכרידים בקטניות שונות? 2- האם צריכת חיטה תפוחה מומלצת? 3- עכשיו, בשגילו שמומלץ להגביל את צריכת הסויה, איזה משקה חלבוני נותר לטבעונים? 4- הבנתי שספיגת הסידן מטחינה נמוכה מאוד (יש מקורות צמחיים איכותיים יותר?), על אף העובדה שאיני צורכת תה או שוקולד, מניין (בתוך גבולות הטבעונות) אני יכולה להביא 1000 מ"ג (!!) סידן ביום??
נעמה שלו, 1 - אין ברשותי טבה כזאת. אם תמצאי - אשמח לקבלה. 2. צריכת חיטה תפוחה לא מומלצת בעיני. יתכן ותמצאי אנשים שימליצו עליה. 3. מדוע לדעתך חייבים "משקה חלבונים"? (תינוקות שלא יכולים ללעוס מקבילם את המזון בצורה נוזלית. אנשי מבוגרים צריכים ללעוס את המזון). אפשר לאכול שקדים עם פרי ובין הארוחות לשתות מים, תה צמחים, או מיץ ירקות. אם בכל זאת את חייבת - אפשר לעשות תחליב שקדים או שומשום עם פרי טרי. על אופן ההכנה כתבתי כבר בעבר. 4. זהו מיתוס מתחום התזונה הקונבנציונאלית, המשווק ומעודד על ידי יצרניות החלב. שומשום טחון וחמאת שומשום (לא טחינה) מכילים 1,100 מ"ג סידן וגם אם הספיגה היא רק 50%, עדיין יש בזה יותר סידן מאשר בחלב (100 מ"ג למאה גרם). המינון של 1,000 - 1,200 מ"ג סידן ביום נועד לאנשים "נורמלים" שאוכלים מזונות הגורמים לבריחת סידן (קפאין, מלח, קאו, סוכרים, בשר ועוד), וכבר דובר על כך רבות בפורום. יש שפע של סידן במזון הטבעי ואפילו במים שאנחנו שותים. אם את ממש לא רגועה, את יכולה לקחת תוסף סידן. בהצלחה צביקה