מדע אמביוולנטי?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני לא מבין. אם הממצאים עליהם מבוססים מדעי התזונה האלטרנטיביים הם מדעיים, והממצאים שעליהם מתבסס מדע התזונה הקונבציונלי הם מדעיים... מדוע יש כל כך הרבה חילוקי דיעות???? האם פרי וירק באמת מצריכים אנזימי עיכול שונים ואין לאוכלם ביחד, למה מדע התזונה הקונבציונלי לא ממליץ כך גם כן? אם צום מיצים באמת ה ו כ ח כבריא כל כך, למה אין הוא מומלץ על ידי הממסד הרפואי? האר את עיני...
דוד שלום, לנושא צירופי המזון, קשה לי להסביר לך את כל התורה על רגל אחת במסגרת הפורום. לכן אני ממליץ שתקרא את ספרו של יצחק בן אורי "תזונת האדם ובריאותו. הפרדת מזונות משפרת את עיכול המזון וספיגתו בגוף. המתנגדים לשיטה מביאים כדוגמה את הלחם או הקיטניות שמכילים בתוכם חלבון, שומן, ועמילן וטוענים שהגוף יודע לעכל אותם. העובדה היא שקטניות זה מזון שקשה לעיכול. התזונה הטבעית מבוססת על חוקי הטבע ולא מושקע בה כסף על מחקרים. מי ירוויח ממחקר על נזקי המלח, הקפה, או הממתיקים המלאכותיים? רוב המחקרים ממומנים על ידי חברות התרופות כדי להפיק רווחים כספיים. בריאות הציבור לא כל כך מעניינת אותם ויש על זה הרבה מידע לאחרונה גם בתקשורת. 30% מהתרופות שאושרו אחרי מבחנים קפדניים של ה FDA מורדות מהמדף תוך חמש שנים. הויוקס היא רק דוגמה אחת מרבות. האדם הנבון והנאור צריך לקחת אחריות לבריאותו ולא לסמוך רק על ההצהרות של משרד הבריאות והממסד הרפואי. כפי שכתבתי אתמול, צריך ללמוד, לקרוא, "להגדיל ראש", להתייעץ ולהחליט מהי התזונה האופטימלית עבורי. בהצלחה צביקה
יש מחקרים גם על מזון טבעי - בעיקר אם זה מביא רווח כלכלי. לדגמה: הרימון היה פרי רגיל בעיני התזונאיות הקליניות, עד שבא פרופסור אבירם מחיפה והוכיח במקר שהתפרסם בכל העולם על תכונות הרימון למניעת מחלות לב. עכשיו יש מיץ רימונים קפוא, תמציות רימונים, גלולות והמחיר של הרימון הטרי בשוק עלה פי שנים. תוך ניצול גל ההצלחה, מייחסים לפרופסור אבירם פיתוח של גלולה מיוחדת של אנטיאוקסידנטים החזקה יותר מכל מה שקיים היום. היזמים הנמרצים כבר פנו אלי בהצעה להיות משווק. אותו רעיון קיים לגבי פירות היער (חמוציות, אוכמניות, תותים וכד'), פרי הנוני, אלוורה, אינטרה, צמחי מרפא סיניים (סאנריידר) ועוד ועוד. כל נושא הפיטוכימיקלים (שחלקם הם אנטי אוקסידנטים ואנטי סרטניים) זכה לכיסוי מחקרי נרחב. כידוע חומרים אלה נמצאים רק בפירות וירקות והם שנותנים להם את הצבע ותכונות נוספות. (מכאן באה ההמלצה לצרוך ירקות מחמישה צבעים). הניסויון למכור אנטיאוקסידנטים בגלולות הצליח אבל התרומה שלהם לא כל כך הצליחה. במספר מחקרים נמצא שההשפעה המועילה שלהם קיימת רק בפרי ובירק החי ופחות (ולפעמים אף מזיקה) בכדור המלאכותי. השיווק של תוספי מזון ותרופות "טבעיות" נופל על אוזן קשובה. משחר ילדותנו הורגלנו לחפש "תרופה" לכל בעיה גופנית או נפשית. עכשיו נותנם לנו את זה בצורת תוסף מזון "טבעי" או בתרופה הומיאופתית ("ללא תופעות לוואי") ואנחנו מוכנים לשלם. ה"תרופה" מקצרת תהליכים וחוסכת לנו, כביכול, את הצורך בקניה ובהכנה של מזון טבעי ובשינוי אורחות חיינו. כדאי לזכור שהתזונה הטבעית מבוססת על ניסיון מעשי של מאות שנים והמחקר בנושא הוא רק בתחילת דרכו. אין תחליף למזון טבעי, טרי, מלא, אורגאני ומגוון.