תזונה - הרצוי והנחשק
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני מכורה למקלות מלוחים (השמניות הגדולות עם השומשום של בייגל &בייגל) משתדלת למתן את האכילה אבל נשברת. מה הנזק קלורי, המדד גלוקמי שאני "משלמת"? כמו כן אני אוכלת 3 מעדן יוגורט 0% (פירות יער או חמוציות) להם אני מוסיפה כמות נדיבה כ- 3 כפות חמוציות ללא סוכר? האם אכילה מרובה של יוגורט יכולה לגרום לנזק , מה הנזק הקלורי? ומה הערך הבריאותי. כמו כן אני אוכלת בכמות יפה גינגר לא מסוכר (הנמכר בחניות טבע) לאור העובדה שאני לא אוכלת בשר אלא רק ירקות והרבה לחם קל (חיטה מלאה) ומזולה אני משערת שחסרים לי אי אלו מרכיבים בתזונה. אני עושה הרבה פעילות ספורטיבית ומשקלי סביר. מתנצלת על אריכות השאלות ואודה מאד על תשובה - תודה
א. שלום, מצורף קישור לאתר המספק מידע על ערכים תזונתיים של מזונות שונים: http://www.feelgood.msn.co.il/feelgood/mudaut/calories/default.htm ממה שכתבת נראה שהתזונה שלך לא מאוזנת ולא בריאה. מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי אצל איש מקצוע ולבנות תפריט המותאם לך. בהצלחה צביקה
תודה על התשובה המהירה, לגבי הלינק - אני מכירה את האתר אבל אין שם את הערכים של גי'נגר וחמוציות, כמו כן האם 3 יוגרט ברמת העיקרון זה סביר או שכמות גדולה מידי של יוגרט יכולה לגרום נזק?שאלה נוספת היא כשאני עומדת מול המדפים עם שלל של לחמים מחיטה מלאה דל קלוריות ואין ספור קופסאות של קורנפלקסים למיניהם, איך אפשר לדעת מה לבחור, מה אכן חיטה מלאה ודל קלוריות מה מדגני הבוקר באמת נותן את המצופה ולא מעלה את רמות הסוכר ? האם יש איזה שהיא דרך לדעת מה נכון? ושוב הרבה תודה