סידן!
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
העם זה נכון שגבינות מתקבלות יותר כסידן בגוף וניספגות יותר טוב, מאשר בממרח שקדיה או בטחינה משומשום מלא?
שרונה שלום, אולי... יש טענות לכאן ולכן. העובדה היא שבגבינה יש 100 - 200 מ"ג סידן במאה גרם ואילו בשומשום מלא ובחמאת שומשום יש 1,100 מ"ג סידן (פי עשר!!). אגב, אני בין אלה שטוענים שהספיגה ממזון טבעי ומלא היא טובה יותר (למרות הסיבים והחומצה הפיטית - הנשק הנגדי של הדיאטניות הקליניות). במוצרי חלב יש גם הרב זרחן וחלבון (קזאין) הגורמים לאובדן סידן בגלל התגובה החומצית שלהם בגוף. בהצלחה צביקה