פלפל כתום- רצוי או אסור
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לצביקה שלום. בהמשך להמלצות לצרוך ירקות מחמישה צבעים, רציתי לקבל את דעתך על הפלפל הכתום. בספרו של יצחק בן אורי " תזונת האדם ובריאותו" אין התייחסות לפלפל הכתום והצהוב מהסיבה שבעת כתיבת הספר עדיין לא פותחו המוצרים הללו, לגבי הפלפל הירוק נאמר בספר שהוא בוסר ואין לאכול אותו, אך מה לגבי הפלפל הכתום ? מודה מראש . יגאל
יגאל שלום, פלפל כתום, צהוב, ואדום מומלצים לשימוש. מבין כל הפירסומות המטעות והשיקריות המציפות אותנו, ההמלצה לצרוך 5 צבעים היא אחת הטובות ביותר. כדאי לוודא שבמהלך היום אנחנו צורכים ירקות ופירות מצבעים שונים. לצבעים (הנקראים פיטוכימיקלים) יש תכונות אנטי אוקסידנטיות, אנטי סרטניות והם מגינים מפני מחלות שונות. בהצלחה צביקה
לצביקה, תודה על תגובתך.האם תוכל להרחיב בקשר למרכיבי התזונה במצויים בכתום לעומת האדום.יגאל