גיוון תזונתי ומספר שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

11/04/2006 | 18:22 | מאת: נפתלי

1- מדוע נהוג לומר "יש לחכות לפחות שלוש שעות מעת הארוחה ועד אכילת פרי? 2- צנוברים, מהם? (משפחה, ערכים תזונתיים, והכי חשוב- שמם באנגלית) 3- האם מומלצת צריכת סרדינים במים? 4- מוזר, אבל בכל זאת- איזה ירקות ניתן לאכול טריים? ? ? (נמאס לי ממלפפון, גזר,גמבה , עגבניה וירקות ירוקים). 5- מה הסכנה בצריכת יתר (ומהי) של אגוזים וזרעים? 6- איזה ממרחים מומלצים פרט לטחינה, אבוקדו ובוטנים?

11/04/2006 | 21:54 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, 1. הפרי מתעכל מהר והעובר מהר את הקיבה. מזון חלבוני ובמיוחד חלבון מהחי שוהה בקיבה לפחות 3 שעות. שילוב של הסוכר שבפרי וחלבון עלול לגרום לתסיסה ולהפרעות עיכול. 2. צנוברים נקראים: Pine nut. 3. אני לא ממליץ לצרוך דגים משומרים - יש זה הרבה מלח, חומר משמר ושאריות פח מהקופסה. הפשרה היא דגים טריים או קפואים מהחנות. 4. ירקות שניתן לאכול: חסה, עגבניה, מלפפון, פלפל אדום, גזר, בצל, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית, קולרבי, עלי ביבי, עלי שמיר, פטרוזיליה. 5. כל הגזמה במזון אינה רצוייה ובכלל זה שקדים ואגוזים. זה עלול לגרום להפרעות עיכול, השמנה וחוסרים ברכיבי תזונה אחרים. 6. אפשר לערבב טחינה גולמית עם דבש ולקבל ממרח חלבה. אפשר למרוח חומוס טחון. אפשר למרוח שמן זית. חג שמח צביקה

12/04/2006 | 13:05 | מאת: נפתלי

תודה רבה. מאוד נחמד שיש את מי לשאול. ושהוא כל כך קרוב. עבודתך- קודש. האם לטונה במים מוסיפים מלח? מה זה כבושים? ואיזה ירקות מומלץ לצרוך כירקות כבושים? ומבושלים?

מנהל פורום תזונה טבעית