מספר שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/04/2006 | 09:32 | מאת: נפתלי

1-מה זה והאם כדאי להשתמש ב- מלטיטול, לתת, לציטין, WHEY POWDER וקמח תירס? 2- איך מכינים פיצה עם שמרי בירה? 3- האם צריכת ויטמין המסיס בשומן יחד עם שמן תשפר את ספיגתו (לדוג'- מיץ גזר עם שמן זיית )? 4- האם גיהוקים יכולים להיות גזים המגיעים מן המעיים ולא מן הקיבה? 5- בתור טבעוני, כמה חלבון עליי לצרוך וכיצד?

לקריאה נוספת והעמקה
06/04/2006 | 13:30 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, מלטיטול שייך למשפחת הסוכרים הכהליים - לא מומלץ בבית ספרנו. לא נתקלתי בלתת באופן חופשי - ידוע לי שמוסיפים אותו לבירה שחורה, סוגי לחמים ועוד. אין לי דעה על החומר הזה. לציטין זה סוג של שומן שנמכר גם כתוסף מזון. יש ידיעות לא מבוססות שהוא מוריד רמת שומנים וכולסטרול בדם. WHEY POWDER - אבקת מי גבינה. נמצא בשימוש "בודי בילדרים" ואנשים הרוצים לפתח מסת שריר. נחשב כבעל זמינות ביולוגית גבוהה. אני לא ממליץ על שימוש באבקות ובשיקויים להגדלת מסת שריר או לכל צורך "בריאותי" אחר. גם כך יש לנו יותר מידי חלבון בתזונה. אני לא יודע איך מכינים פיצה, עם או בלי שימרי בירה. בכל מקרה פיצה נכללת ברשימת המזונות המזיקים (ג'אנק ) וכדאי להימנע מאכילתה. סביבה שומנית משפרת ספיגה של ויטמינים מסיסים בשמן (A, D, E, K). היו כמה מחקרים על כך ולכן התשובה חיובית. כדאי להוסיף שמן או מזון שומני (טחינה, אבוקדו, שקדים, אגוזים, זרעים טחונים) לסלט, למיץ גזר או לתבשילים בהם יש ירקות כתומים המכילים בטא קרוטן. לא סביר בעיני ששיהוקים יגיעו מהמעיים. בין המעי הדק לפה יש שני סוגרים הנמצאים בכניסה וביציאה מהקיבה. צריכת חלבון: הטבעונים (שלטון, יצחק בן אורי) טוענים שצריך רק 0.3 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף. כלומר אדם במשקל 70 קילו צריך 21 גרם חלבון ליום. התזונה הקונבנציונאלית טוענת שצריך רק 0.8 גרם. כלומר 56 גרם לאותו אדם ששוקל 70 קילו. רובנו אוכל הרבה יותר ממאה גרם חלבון ליום וזה גורם לנזקים בריאותיים מרובים וכבר כתבתי על כך רבות בעבר. לכן שללתי שימוש באבקות חלבון. בהצלחה צביקה

06/04/2006 | 15:08 | מאת: נפתלי

אם הפיצה עשויה מקמח מלא, עם שמרי בירה וללא גבינה. מדוע היא ג'אנק פוד?

מנהל פורום תזונה טבעית