ליחה מוגברת

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/04/2006 | 20:23 | מאת: אורית

שלום, בשבוע האחרון הורדתי מתזונתי חלב , גבינות ולחם מחיטה מלאה והוספתי לבנה מחלב עיזים וקרקרים משיפון מלא. התחלתי בימים האחרונות לסבול מליחה מוגברת, האם יש קשר בין הדברים? האם לבנה מחלב עיזים או (וזה סביר עוד פחות) קרקרים משיפון יכולים להגביר ליחה? תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה
03/04/2006 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, לפני שאת מטילה על עצמך גזירות תזונתיות נוספות, אני מציע שתפני לרופא אף אוזן גרון לשלול אפשרות של דלקת מקומית הגורמת לליחה. אם זה אכן על רקע תזונתי צריך להוריד מוצרי חלב, חיטה, סוכרים, פרי הדר ואלרגנים נוספים - אם ידועים לך. צום מיצים או צום מים של 3-4 ימים עשוי להועיל, אבל את זה צריך לעשות בהדרכה ובהשגחה. בהצלחה צביקה

03/04/2006 | 22:04 | מאת: נעמי

כל מוצרי החלב, ולא חשוב חלב של איזה בעל-חיים, הם מזון בעל תגובה חומצתית. כנ"ל לגבי הקרקרים שאת אוכלת. מזונות חומצתיים יוצרים ליחה בגוף. כדאי מאוד לשים דגש בתפריט היומי על מזונות בעלי תגובה בסיסית (רוב המזונות מעולם הצומח).

מנהל פורום תזונה טבעית