קטניות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/04/2006 | 20:55 | מאת: נפתלי

נראה לי מוזר שכדי לאכול קטניות ולא לסבול מגזים, אני צריך להחליט בערב שלפני על הארוחה של מחר ולהשרות אותם במים. יש טריק. מהו?

לקריאה נוספת והעמקה
02/04/2006 | 22:08 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, גם השרייה לא מבטיחה היעדר גזים, אולי יהיו פחות. הנושא של טיפול בגזים עלה רבות בפורום - תבצע חיפוש. בהצלחה צביקה

03/04/2006 | 00:38 | מאת: hal767

בקצרה,בקיטניות,כשהן יבשות,יש הרבה עמילנים וחלבונים קשים.אבות מזון אלה דורשים בקיבה תנאי עיכול סותרים:העמילן רוצה בסיסיות והחלבון חומציות.התוצאה היא שבגלל החלבון תהיה חומציות בקיבה,העמילן לא יקבל פרוק אנזימטי ויתסוס.אז יש גזים. קיטניות יש להביא לפחות לתחילת נביטה,אז העמילן הופך לסוכר והחלבון מקבל מבנה כימי פשוט יותר.הקיטנית הופכת לירק חלבוני. השרייה של יום אחד אינה מספקת.יש להשרות 3-5 ימים לפי סוג הקיטניה.כל יום להחליף מים.אם חם,חלק מהזמן במקרר.משהתחילה הנביטה ניתן לשמור במקרר,רצוי לשטוף במים אחת ליומיים.

מנהל פורום תזונה טבעית