תחליפים לבשר ועוף

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/03/2006 | 03:59 | מאת: ערגה

בתי בת ה-14 הפסקה לאכול עוף ומוצרי בשר.איזה מזון ישלים ת החסר מבחינה תזותית? האם קינואה?

01/04/2006 | 18:25 | מאת: hal767

בשר עוף,כמו בשרים אחרים,כמעט ואינו מתעכל בקיבה האנושית,מחוסר חומציות מספקת שאינה מספקת לפרק חלבונים מהחי,וכן מבנה של מעיים ארוכים הגורם לבשר להרקב בהם ולהרעיל אותם ואת הגוף כולו. הערך התזונתי שיש לבשר רלוונטי לחיות טורפות שאוכלות אותו חי.בשר מבושל/מחומם איבד את ערכו.חלו בו שינויים והוא איבד יסודות מזון רבים,ואחרים השתנו כימית והפכו לבלתי זמינים. לבשר חסרונות רבים נוספים,כגון:חומצת השתן שמרעילה את גופינו וקשורה להיווצרות מחלות שונות,הכולסטרול ועוד. ביתך לא מפסידה דבר מהימנעותה מאכילת בשר,להיפך,רווח גדול בבריאות!!! אין לחפש תחליף לבשר,אלא, להיזון מהמקור:האדם הינו חיה צימחונית ותזונה צימחונית נכונה[הדגש הוא על "נכונה"]תספק לגוף את כל צרכיו התזונתיים בצורה מיטבית. ככלל שפע של פירות וירקות אורגניים,אגוזים למיניהם ועוד יהוו בסיס תזונתי מצויין.ניתן להרחיב את התפריט באמצעות דגנים וקיטניות,והרי לך תזונה עשירה מושלמת ומגוונת. אלו הם העקרונות,אותם יש להתאים למטופל. בהצלחה.

02/04/2006 | 18:09 | מאת: צביקה קורן

ערגה שלו, אני לא מציע לך להעביר את בתך באופן מיידי לתזונה טבעונית. במקום בשר היא יכולה לאכול ביצים אורגאניות ויוגורט עיזים. קינאוי זה בהחלט מזון המכיל חלבון איכותי. גם סויה וקטניות אחרות נחשבות למזון חלבוני. כדאי לקבל יעוץ אישי מאיש מקצוע בתחום התזונה הטבעית

מנהל פורום תזונה טבעית