קמח שיפון ועוד..
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, יש לי כמה שאלות: 1. האם מוצרים העשויים מקמח שיפון ללא שמרים (לחם,קרקרים) טובים יותר לתהליך העיכול ממוצרים העשויים מחיטה מלאה? 2.ישנן על המלצות המצדדות בהימנעות ממוצרי חלב (כפוגעים בתהליך העיכול), האם הכוונה למוצרי חלב מפרה בלבד או גם מוצרים המיוצרים מחלב עיזים? 3. יש לי נטייה לסבול מגזים (בתכיפויות גבוהות) מה היית ממליץ לי לאכול/להימנע? תודה
רווית שלום, 1. קמח שיפון פחות מעובד ופחות אלרגני ולכן נחשב קל לעיכול אצל חלק מהאנשים. 2. הסוכר בחלב (לקטוז) והחלבון בחלב (קזאין) גורמים לתגובות אלרגיות ו"אי סבילות" אצל חלק מהאנשים כאשר זה בא לידי ביטוי בתחושת מלאות, גזים, כאבי ראש, פריחה בעור ועוד. חלב עיזים נחשב קל יותר לעיכול. נסי להימנע למספר שבועות ואז להחזיר בהדרגה. אני מציע להתחיל עם יוגורט עיזים ולהימנע מחלב ניגר ומגבינות שמנות. 3. נושא הגזים עלה רבות בפורום ונתתי הרבה טיפים בנושא. תבצעי חיפוש ותמצאי. יש מספר סיבות וחלקן קשורות לאכילת חיטה ומוצרי חלב, אבל יש עוד מזונות "מגיזים" ויש פתרונות תזונתיים. בהצלחה צביקה