נקניקים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב אם יש דבר שכלכך טעים לי ובישבילי זה פינוק אמיתי, זה נקניק! אני מאוד אוהבת במיוחד פסטרמות .אני משתדלת לקנות פסטרמה לא מעושנת אלא צלויה או בתנור אבל אני שומעת שמזון זה הוא לא ממש בריא. מה דעתך.? ואם אפשר כבר קצת נקניק אז איזה? ובאיזו מידה? מודה לך מראש
אכן נקניק הוא אוסף של שאריות בשר ושומן ואינו מוצר בריאותי . לא רק השומן מזיק בנקניק - אלא גם סוכרים , חמרי טעם , מעכבי חימצון ומונוסודיום . אולם אם את אדם בריא אזי אין מניעה לאכול מידי פעם ולהנות , אין צורך להיות קיצוני . הרע במיעוטו הם נקניקים מנתחים מובחרים כגון פרגית או פסטרמה דלת שומן . אם את סובלת מכולסטרול או סוכר גבוה - אז האופרה משתנה .
מעיין שלום, בעיני הנקניק הוא אחד המזונות המזיקים שיש להימנע מהם לחלוטין. כפי שירון הזכיר הנקניק מכיל הרבה שומן רווי, הרבה מלח, ניטריטים וניטרטים (חשודים כמסרטנים). הנקניק עשוי משאריות בשר שאינן "אסטטיות" למראה כמו: דם, שומן, איברים פנימיים ולפעמים גם עור שיער וציפורניים של החיה. מומלץ מאד להימנע מנקניק, נקניקיה, פסטרמה, בשר טחון וכל בשר מעובד. אם תחפשי בפורום תמצאי שציטטתי מחקר שמצא שאחד הגורמים לסוכרת סוג 2 (של מבוגרים) הוא אכילת מזונות מבשר מעובד(בנוסף לגורמים המוכרים כמו עודף סוכרים פשוטים). בהצלחה צביקה