שאלות בנושא תזונה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, אני עברתי בימים אלו לתפריט בריא שמבוסס על ירקות, אורז, קיטניות ומכיוון שאני לא צימחונית אז גם בשר לפעמים. (כמו כן, הוצאתי את החלב ומוצריו מהתפריט שלי) יש לי כמה שאלות: 1- ברצוני לדעת על השילובים הנכונים מבחינה של ערכים תזונתיים וכן אבות המזון. כלומר, מה נכון לשלב לארוחת בוקר, צהריים וערב? האם בשר הולך עם תפוחי אדמה?( אני תמיד מרגישה כובד בבטן לאחר ארוחה כזאת שכ"כ נפוצה בתרבותנו). אורז+קטניות? אני יודעת שחשוב לאכול ירקות עם כל ארוחה בגלל הסיבים שעוזרים מאוד לעיכול. אני מרגישה קצת מבולבלת בתוך הנושא הזה... אשמח לעזרה. 2- כמה זמן באמת מומלץ לבשל ירקות כדי שלא יאבדו את ערכם התזונתי? אני יודעת שירקות שמתבשלים זמן רב מידי לא מתעכלים טוב לאחר מכן. תודה רבה, טל
טל שלום, 1. טעות נפוצה של אנשים שמחליטים לעבור ל"תזונה בריאה" או לצמחונות או טבעוות ועושים זאת ללא הדרכה ואז עלולים להגרם נזקים וחוסרים תזונתיים. את יכולה לקרוא על תזונה נכונה וגם על צירופים באתר שלי או בספרו של יצחק בן אורי: תזונת האדם ובריאותו. הטוב ביותר לפנות ליעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי. 2. משך בישול ירקות משתנה בהתאם לסוג. שורשים צריך לבשל לפחות 30 דקות. ירקות אחרים כמו דלעת וקישואים מספיק 15 - 20 דקות. כרובית, תירס - 5 -10 דקות. פטרוזיליה - לא מבשלים - רק חולטים - מוסיפים בסוף הבישול. בהצלחה צביקה.