לחם בריא
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שבת שלום.. אני רוצה לאפות לחם בריא. השאלה היא האם ניתן לשים שמרי בירה במקום שמרים רגילים, וקמח מלא במקום קמח רגיל והאם באותם המינונים? תודה, מירב.
מירב שלום, אני לא מומחה גדול בבישול ובאפייה. הבישול הטבעי הוא פשוט. אנחנו מנסים כמה שפחות לקלקל את האוכל עם מלח, חומץ, חריף, טיגון וכד'. שמרי בירה לא יכולים לאחליף שמרי אפייה - הם לא יתיחו את הבצק. תשתמשי בשמרים רגילים, קמח מלא ומעט מלח. לגבי אפיית עוגות (רק אם חייבים), כדאי לוותר על מרגרינה, סוכר לבן, אבקת אפייה וקקאו. להשתמש בקמח מלא, סוכר חום או מולסה, שמן שומשום, קקאו חרובים וביצים אורגאניות. בהצלחה צביקה