תזונה בדלקת פרקים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/01/2006 | 17:27 | מאת: מיטל

שלום רב, דודתי סובלת מדלקת פרקים שאובחנה אצלה לאחרונה (היא בת 40) בשל כאבים עזים בפרקים. רציתי לדעת האם ישנם מזונות מסויימים המומלצים עבורה וכאלה שעליה להימנע מהם? בתודה, מיטל

27/01/2006 | 18:06 | מאת: נעמי

שלום מיטל, כאחת שסבלה בעבר מדלקת-פרקים (ברכיים, ידיים), אני יכולה לספר לך ולדודתך איך נרפאתי, לפני כמה שנים. כיוון שהגורם למחלה הוא, ברוב המיקרים, עודף חומצה בגוף, צריך להוציא מהתפריט (או להמעיט) במזונות יוצרי חומצה, והם: כל מה שבא מעולם החי, כולל ביצים ומוצרי חלב, כל מה שמכיל קמח לבן וסוכר, קפה, תה, אלכוהול, כל מה שמכיל צבעי-מאכל וחומר משמר. מה כן לאכול: מזונות מעולם הצומח, רצוי מאוד שיהיו אורגנים (כי שאריות ריסוס מוסיפים פסולת לגוף). אם יש צורך בעוד פרטים, כמו תפריטים ומתכונים, את יכולה לכתוב לי במייל. נעמי

28/01/2006 | 07:18 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, אני מסכים עם נעמי. בגישת התזונה הטבעית מזון הגורם לתגובה חומצית פוגע במפרקים (ובאברים נוספים בגוף). צריך להרבות במזון בסיסי כמו ירקות, פירות, שקדים ואגוזים. הרופאים טוענים שמדובר בדלקת, ו/או בתגובה אוטואימונית ונותים תרופות חזקות שיש להן הרבה תופעות לוואי. גם צום של מספר ימים, צמחי מרפא מסויימים, שמנים ארומתיים, תוספי מזון ועוד יכולים להועיל. כדאי לפנות ליעוץ אצל נטורופט או תזונאי טבעי באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית