דוחן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/01/2006 | 11:05 | מאת: שרה

איך מכינים דוחן ? כמו אורז או בצורה אחרת? לגבי לחם מלא אילו מרכיבים חשובים שיהיו רשומים וכמותם ל100 גרם הכוונה לכמות סיבים סוג קמח וכד' תודה שרה

24/01/2006 | 14:05 | מאת: דליה

אם רוצים להמיר מתכון ללחם מקמח לבן ללחם עם קמח מלא, האם פשוט להחליף בין הקמחים באותה הכמות או שהיחסים ביניהם משתנים? תודה

24/01/2006 | 14:06 | מאת: דליה

אם רוצים להמיר מתכון ללחם מקמח לבן ללחם עם קמח מלא, האם פשוט להחליף בין הקמחים באותה הכמות או שהיחסים ביניהם משתנים? תודה

24/01/2006 | 14:44 | מאת: צביקה קורן

שרה ודליה שלום, על בישול דגנים מלאים כתבתי אתמול. בעקרון מבשלים כמו אורז - 3 כוסות מים על כוס דגן. לגבי לחם מלא, צריך לראות שהוא עשוי מקמח מלא ולא "אחיד" או לבן צבוע. צריך שלא יהיה בו הרבה מלח (פחות מ400 מ"ג נתרן) ושלא יהיו בו הרבה תוספים לא ברורים. לגבי האפיה התשובה חיובית. אפשר להשתמש בקמח מלא במקום בלבן. אפשר באבקת חרובים במקום קקאו ואפשר במולסה או סוכר חום במקום סוכר לבן. בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 17:13 | מאת: יעקב

לצביקה, למיטב ידעתי לא קיים הבדל בין סוכר לבן, לסוכר חום מבחינת ערכים תזונתים.

מנהל פורום תזונה טבעית